Trompa Elefant – Xavier Rubia

Trompa Elefant - Xavier Rubia

Us comparteixo la imatge capturada ahir-avui: es la nebulosa de la trompa de l’elefant , IC 1396 de la constelació de Cefeo.

Son dues imatges , la primera de gran camp. La segona retallada nomes la part de la trompa. ( en un altre mail perque le sistema no em deixa )

Son: ( 10 Lum + 6 x RGB) x 600seg + 4 x Ha x 900 seg .

Telescopi APO refractor 130 x 1000 mm , camera 4096 x 4096 x 9um , camera guide Lodestarx2, montura GM2000HPS-II, Software SGP + PHD2 , processat: CCDS + PS + Lr

Comentar-vos: Carlos Uriarte, fa poc, em va fer caure en el defecte de la planitiud del camp, i ahir vaig estar unes dues hores ahir intentant ajustar la inclinació de la camara amb l’eix del tren optic, vaig fer servir el programa CCD Inspector, opció: real time/ curvature map i també collimation Multi-Star viewer .

I no … no em va agradar la inestabilitat de les mesures, tant podien ser d’un error de 6” com de 0,5”, sense tocar res, així no anem enlloc. ho vaig deixar de la millor manera possible, pero no ha millorat del tot i estic segur que es pot millorar molt mes amb les eines adequades.

Si us plau , si algú de vosaltres em pot recomenar un soft fiable per ajustar-lo m’ho dieu, recordeu que es un telescopi Refractor , tot i que potser per aquesta finalitat de col.limació amb els cargols que porta la càmera serà molt semblant a un reflector.

El seeing del meu cel imagino estaria ahir sobre 1,2 ” aprox segons Meteoblue, i el SQM mesurat era 20,3 , abans de la sortida de lluna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.